Secil is actief op meerdere terreinen in Portugal en in verscheidenen andere landen over de wereld. De voornaamste activiteit is cement. De uitbreiding naar andere activiteiten en de integratie van verschillende bedrijven die aanvullende diensten leveren, zorgen ervoor dat Secil een stevige positie bekleedt op de internationale markt.

Portugal

Met een productiecapaciteit van ca. 4 miljoen ton cement per jaar, voldoet Secil met zijn drie fabrieken aan meer dan 35% van de behoefte aan cement in Portugal. De Secil-Outão fabriek in Setúbal heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 2 miljoen ton cement. Deze cementfabriek is één van de grootste in Portugal. Op zijn beurt zorgt de fabriek van Maceira-Liz voor 1,5 miljoen ton cement per jaar. In de fabriek van Cibra-Pataias wordt grijs en wit cement geproduceerd. Hiermee is Secil de enige cementfabriek, die wit cement produceert in Portugal. Na cement is productie van beton de belangrijkste activiteit voor Secil. Via Unibetão heeft Secil meer dan 30 betoncentrales, verspreid over het hele land.

Secil Britas, dat meerdere steengroeves in Portugal bezit, ontgint graniet en kalk voor de bouw. Secil is ook aanwezig op de markt van de industriële mortel via Secil Argamassas. Dit bedrijf, dat in 1891 werd opgericht, heeft vijf fabrieken in Portugal en exporteert naar Spanje, Frankrijk, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Angola. Secil Prebetão, met vijf industriële eenheden, produceert en ontwikkelt prefab elementen. In Argibetão worden onder meer dakpannen en zonnepanelen gemaakt. Daarnaast is Secil in Portugal ook aanwezig op de energiemarkt via de bedrijven Reficomb (terugwinnen van metaalvrije afvalstoffen), AVE (afvalbeheer) en Allmicroalgae (productie van biomassa uit microalgen).

Voor meer informatie, raadpleeg www.secil-group.com

Nederland

In 2016 verwierf Secil een terminal in de haven van Terneuzen, in het zuiden van Nederland, nabij de grens met België.

Vanuit deze strategische ligging kan Secil vlot zijn klanten in Nederland, België en het noorden van Frankrijk bedienen.

Tunesië

Société des Ciments de Gabès (SCG) was de eerste internationale fabriek die deel uitmaakte van de Groep Secil (2000). Gelegen in het meest zuidelijke gedeelte van Tunesië, heeft de fabriek van Gabès, met haar toegang tot de haveninfrastructuur, de zuidelijke regio’s van het land als voornaamste afzetmarkt.

Tegenwoordig is Secil in Tunesië actief op het vlak van productie van cement en kunstkalk, stortklaar beton en betonproducten. SCG heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 1,4 miljoen ton cement.

Libanon

Secil deed in 2002 zijn intrede in Libanon, door het verwerven van een participatie in Ciments de Sibline. Deze fabriek, gelegen ten zuiden van Beiroet, heeft een productiecapaciteit van 1,2 miljoen ton cement per jaar. De fabriek wordt beschouwd als de derde grootste fabrikant van cement en klinker in Libanon.

In 2007 heeft Secil zijn participatie in Ciments de Sibline verhoogd, waardoor hij nu beschikt over 50,5% van de aandelen. Secil is op de Libanese markt van stortklaar beton en betonproducten aanwezig door haar volle dochter Soime.

Voor meer informatie, raadpleeg www.siblinelb.com

Angola

Sinds 2004 heeft Secil een belang in de fabriek Encime in Lobito, waar klinker wordt vermalen. Vandaag bezit Secil 51% van de aandelen van deze fabriek. De jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt 350.000 ton.

Er bestaan plannen om een nieuwe cementfabriek te bouwen in Angola.

Kaap-Verdië

In 2005 werd Secil Cabo Verde opgericht. In Kaap-Verdië is Secil actief op het vlak van distributie van cement, aggregaten (toeslagmateriaal) en betonproducten.

Brazilië

Secil begon zijn activiteiten in Brazilië in 2011, met de verwerving van een participatie in Supremo Cimentos, een bedrijf dat in 2003 in Pomerode werd opgericht. Naast deze fabriek, die een jaarlijkse productiecapaciteit heeft van 400.000 ton, heeft deze groep ook verscheidene betoncentrales in de zuidelijke streek Paraná en in de staat São Paulo.

In 2015 verwierf Secil het volledige kapitaal van Supremo Cimento. In hetzelfde jaar startte Secil een nieuwe cementfabriek in Adrianópolis. Deze fabriek werkt met technologie van de laatste generatie en heeft een productiecapaciteit van 1,8 miljoen ton cement. Deze nieuwe fabriek wordt beschouwd als de modernste fabriek van Brazilië en één van de meest vooruitstrevende ter wereld op het gebied van technologie, innovatie, productkwaliteit en duurzaamheid.

Voor meer informatie, raadpleeg www.supremocimento.com.br

Spanje

In 2017 verwierf Secil van LafargeHolcim een cement terminal in Vigo, twee steengroeves en dertien centrales voor stortklaar beton in de streek rond Asturias en Galicië. Door deze aankoop consolideert Secil zijn aanwezigheid op het Iberische schiereiland.

Voor meer informatie, raadpleeg www.secil.es

Hoe kunnen we u helpen?

Neem telefonisch contact met ons op of stuur een formulier.